TEHNIČAR ZA RAČUNALSTVO – 4.e

   
Dobrodošli na web stranice “e razreda” Srednje škole fra Andrije Kačića Miošića u Pločama.

Tehničar za računalstvo sastavlja, servisira i održava sklopovsku opremu ili hardver računala te instalira gotove programe u računalo. Nabavlja komponente za računalo (matičnu ploču, tvrdi disk, grafičku karticu, disketnu jedinicu) i provjerava njihovu ispravnost prije ugradnje, te priprema i pomoćni materijal (vodove za priključak, ispravljače i sl.).

2Tehničar za računalstvo održava, servisira i otklanja neispravnosti na računalu. Bavi se i dogradnjom dodatne opreme i proširivanjem rada računala.

Važno je stalno stručno usavršavanje. Ovi poslovi zahtijevaju dobar vid na blizinu, sposobnost prostornog predočavanja i spretnost prstiju pri rukovanju sitnim komponentama.

33905yioyg6e4xxTakođer, važno područje s kojim se tehničar za računalstvo bavi je računalna mreža. Računalna mreža je skupina dva ili više međusobno povezanih računala koji dijele neke resurse, na primjer: podatke, sklopovlje, programe i tako dalje. Računala se smatraju povezanima ako mogu razmjenjivati informacije. Računalna mreža u širem smislu sadrži i ostale čvorove kao što su prospojnik ili usmjernik. Čvorovi računalne mreže u međusobnoj komunikaciji koriste komunikacijske protokole.

Na stranici se nalazi opis, struktura i sadržaj završnih radova za zanimanje Tehničar za računalstvo.

Za prijavu na svoj WordPress korisnički račun -> link